تکنیک‌های تند خوانی

ساخت وبلاگ

تکنیک‌های تند خوانی 
در بخش اول، مسائل پایه‌ای و اصول تند خوانی را بررسی کردیم این همه توضیح و تفسیر را خواندیم تا به همچین چیزی برسیم! در این مرحله بخش اعظمی از فرایند تند خوانی را یاد خواهیم گرفت تا بتوانیم با سرعت بهتری متون را مطالعه کنیم؛ تکنیک پیش رو (Scanning) است.
در روش اسکن، چشم‌ها برای یافتن بخش بخصوصی از اطلاعات و داده‌هایی که مغز به دنبال آن‌هاست، نگاهی سریع به متن مورد مطالعه خواهد داشت. اسکن در قیاس با تکنیک مرور سریع یا (Skimming) روش آسان‌تری است.
تندخوانی – Speed Reading
کلی ترین و کلیدی ترین سوالی که درباره تندخوانی پرسیده میشود این است که اصلا تندخوانی چیست؟

تندخوانی به طور کلی همان مطالعه ایست که شما به شکل معمول و عادی انجام میدهید، تنها با این تفاوت که سرعت چشم و متن خوانی خود را به حد چشمگیری افزایش میدهید.

یعنی خط به خط کتاب را مطالعه کرده منتها با سرعت بالا و البته پیرو آن، درک مناسبی هم از متونی که مطالعه میکنید بدست می آورید.

هرکسی میتواند با سرعت صدهزار کلمه در دقیقه مطالعه کند اما نکته اصلی اینجاست که آیا میشود هم با سرعت بالا مطالعه کرد و هم درک بالایی بدست آورد؟!

این سیستم های مطالعه مانند تندخوانی و بخصوص عکس خوانی تمام تمرکزشان بر روی این مورد مهم است که علاوه بر سرعت بالا، درک مطالعه را نیز افزایش دهند.

برای اینکه تبدیل به یک تندخوان شوید، نیاز است که دوره های تندخوانی را بگذرانید و تمرین کنید تا بتوانید سرعت مطالعه خود را قدم به قدم افزایش دهید.

تندخوانی قدمت بیشتری نسبت به عکس خوانی داشته و به همین دلیل درحال حاضر دوره ها و آموزش های تندخوانی در کشور ما بیشتر از آموزش های عکس خوانی است.

 

انواع تکنیک‌های اسکن:
۱. روش مبتدی (یک انگشتی)
برای شروع، یک کتاب را در نظر بگیرید و از یک نفر بخواهید لغتی را در صفحه مشخص کند و شما با یک انگشت بصورت عمودی یا افقی، دنبال لغت مورد نظر بگردید تا آن لغت را پیدا کنید. به همین سادگی! توضیح اضافه تری ندارد، به سراغ مورد بعدی برویم.

۲. روش نیمه‌حرفه‌ای (سه انگشتی)
همان کاری که در روش مبتدی انجام دادیم را این‌بار با سه انگشت انجام می‌دهیم، به این صورت که با استفاده از سه انگشت، به دنبال ۳ کلمۀ مشخص‌شده توسط شخصی دیگر، خواهیم بود. این مرحله حوزۀ دید شما را به چالش می‎‌کشد. سعی کنید در هر صفحه، بعد از دو یا حداکثر سه‌بار حرکت انگشتان، کل صفحه را بررسی کنید.

۳. روش حرفه‌ای (چهار انگشتی)
قبل از انجام دو مرحلۀ قبل، به سراغ این مرحله نروید! این مرحله نیاز به گذراندن تمرینات مربوط به حوزۀ دید دارد، چراکه در این قسمت باید یکبار با استفاده از جستجوی عمودیِ صفحه، تمام کلمات را از جلوی چشمان خود بگذرانید و کلمۀ مورد نظر را بیابید.
چهار انگشت را، به صورتی که کل خط را دربرگیرد، از بالا به پایین به صورت زیگزاگ یا به شکل S حرکت می‌دهیم و در نهایت کلمۀ مورد نظر را پیدا می‌کنیم.
اهمیت روش های تندخوانی
تندخوانی توسط افراد بسیار زیادی در همه جای دنیا آموزش داده می شود. از این رو افراد مختلفی با سلایق و پیشینه متفاوت از یکدیگر برای فرا گرفتن آن اقدام میکنند.
همین موضوع باعث می شود که هر فرد بدنبال روشی باشد که از آن بیشترین بهره را ببرد و بتواند بازده بیشتری داشته باشد.  روش های مختلف تندخوانی این فرصت را برای همه افراد فراهم میکنند تا بتوانند این تکنیک شگفت انگیز را به خوبی یاد بگیرند و از آن استفاده کنند.

 

عبارت خوانی
یکی از بدترین آفات تندخوانی، خواندن کلمات بصورت انفرادی و تک تک است.
این کار تا حد بسیار زیادی سرعت مطالعه ما را پایین می آورد،
چراکه ما بعد از خواندن هر کلمه متوقف می شویم و صبر میکنیم تا به کلمه بعدی برسیم.
این توقف ها و مکث کردن ها تا حد بسیار زیادی از سرعت ما میکاهد
و باعث می شود تا سرعت مطالعه ما تا حد بسیار زیادی پایین بیاید.

چگونه عبارت خوانی کنیم؟
عبارت خوانی به معنای خواندن کلمات بصورت گروهی است.
برای مثال جمله “ما برای یادگیری به دنیا آمده ایم و جهان، معلم ماست” را در نظر بگیرید.
یک فرد کندخوان این جمله را به صورت کلمه کلمه میخواند و همین کار باعث پایین آمدن سرعت مطالعه او می شود.
اما کسی که تندخوانی را یاد گرفته، این جمله را بصورت

عبارت به عبارت می خواند. بدین صورت:
ما برای   یادگیری به   دنیا آمده ایم   و جهان    معلم ماست
همانطور که دیدید فرد کندخوان این جمله را با ۱۰ بار مکث میخواند.
درحالی که فردی که تنها تکنیک عبارت خوانی را یاد گرفته، می تواند با تنها ۵ بار مکث این جمله را بخواند.
این یعنی شما تنها با یاد گرفتن یکی از روش های تندخوانی میتوانید سرعت مطالعه تان را دوبرابر کنید.

سلام بانو...
ما را در سایت سلام بانو دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : فرشاد حاتمی کیا salambanoo بازدید : 141 تاريخ : سه شنبه 17 تير 1399 ساعت: 21:22